Vandaag opnieuw een onvergetelijke dag beleefd. Vanmorgen met de fiets vertrokken richting Hidrodoecentrum. Daar aangekomen bleek er een vergissing te zijn gebeurd. Op de papieren van onze juffen stond dat we in de voormiddag naar het waterdoecentrum mochten gaan en in de namiddag mochten oriëntatielopen. Op de papieren in het centrum stond net het omgekeerde. Al zingend zetten we onze tocht onmiddellijk verder naar de atletiekpiste.
Weet je wie we daar zagen ? Jullie raden het nooit !! Denk er alvast maar eens goed over na en weet het ons te vertellen als we terug thuis zijn 🙂 hihi.In het domein rond de atletiekpiste deden we dus een oriëntatieloop. We crossten van de ene baken naar de andere. Het was super.

‘s Middags konden we buiten eten op het terras van het watercafé. Neeeeeen, we dronken geen bier !! De naam zegt het zelf WATERcafé !
We mochten er een ijsje of snoepje kopen. Eindelijk onze eerste zakgeldcentjes uitgegeven !!

Nadien kregen we een warme ontvangst van het hidrodoeteam. We kregen eerst een woordje uitleg. Dan keken we naar een 3D film en mochten vrij rondlopen in het centrum. Daar deden we allerlei proefjes rond het thema water.
Maar bij water hoort ook nat worden …. smiley Gelukkig scheen het zonnetje zodat bij de meesten de “waterschade” beperkt bleef (hihihi)

Plots kregen we een oproep dat we allemaal moesten verzamelen aan de ingang. We maakten ons zorgen want wilden helemaal nog niet vertrekken. Gelukkig was het niet zo erg, integendeel. Professor Ijnstijn wachtte ons op. Samen met ons ging ze op ontdekkingstocht in verband met warmte en koude, de samenstelling van water en de reactie van bepaalde producten in water. We deden allemaal enthousiast mee. Als afsluiter kregen we een chocolaatje (Joepi !).

Nadien mochten nog even verder proefjes doen in het centrum en toen we allemaal opnieuw kletsnat waren, keerden we terug naar onze fietsen. Gelukkig hadden we reservekleren mee zodat we droog op de fiets konden springen.

Na de fietstocht kwamen we allemaal veilig aan op de Brink.
We maakten alles klaar voor de vrachtwagen die onze fietsen kwam ophalen, douchten en speelden spelletjes.

Het avondeten was broccoli met varkenslapje en kaassaus.

EN DAN !!! Het langverwachtte moment !!! De fuif !!
De juffen en meesters fopten ons, ze vertelden dat er eerst nog een quiz kwam. Beetje teleurgesteld begonnen we dan maar. TOT de quizkandidaten tevoorschijn kwamen. We gierden en grolden van het lachen. De drie meesters waren omgetoverd tot een oude bomma. Samen met hen deden we de quiz. Het was SPETTEREND !!
Als beloning voor deze hele fijne week kregen we dan toch nog EEN FUIF !
De rest vertellen we jullie thuis wel want nu is de fuif afgelopen (jajajaja we mochten vandaag extra lang opblijven smiley !)

Tot morgen !!